Intet nytt ? godt nytt

Jeg har mottatt en del henvendelser fra folk som lurer på om jeg er blitt dårlig igjen, siden jeg ikke informerer på bloggen. Her vil jeg bare berolige leserne og understreke, at ofte kan intet nytt også være godt nytt.

Transplantasjonen har fremdeles vært vellykket. Jeg er i full jobb og er fremdeles etter 5,5 år MS-sykdomsfri.

Som konsekvens av cellegiftbehandlingen ble jeg imidlertid en av de som fikk utløst Hypotyreose. I mitt tilfelle har det medført muskel- og leddsmerter og en rekke andre symptomer som tidvis er vanskelig å regulere med thyroid medisiner. Jeg har hatt problemer med å trene som ønsket, da mitt til tider dårlig regulerte stoffskifte ikke tillater dette. Det er ualminnelig frustrerende.

I den isfrie periode i året pendler ofte til og fra jobb på sykkel. Dette har til nå vært med vanlig mountainbike. I et forsøk på å oppnå bedre treningsutbytte, oppleve mindre slitasje og kunne mestre lengre distanser - har jeg nylig kjøpt en elsykkel.

Jeg er nå den lykkelige syklisten, som forsøker å bli kjent med balanse og koordinasjon på det nye fremkomstmiddel. Denne kan slås sammen og tas med på reiser.

Noe annet hyggelig vedrørende trening og rehabilitering.

Det er ingen hemmelighet at jeg i løpet av post-HSCT forløpet har hatt en til dels utilfredsstillende prosess vedrørende samarbeid med institutt fysioterapeuter. Dette har tidvis vært fortvilende, da jeg som alle andre transplanterte trenger dette samarbeid og oppmuntring fra en fagperson.

Tidlig på sommeren har jeg opplevd det fantastiske å få et svært godt samarbeid med en fysioterapeut, som ikke er ubekvem med at jeg selv er fysioterapeut.

Hun er meget kompetent og har en noe annerledes og spennende tilnærming til trening etter cellegift og transplantasjon.

Nå vil jeg nyte det gode samarbeidet med henne og håper på effekt. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hannastamceller

hannastamceller

55, Oslo

"My luck hasn`t run out yet." - Keith Richards. Jeg er fysioterapeut og arbeidsmiljørådgiver.Jobber ved Arbeidstilsynet Oslo som seniorinspektør. Jeg jobbet med omfattende lobbyarbeid i over 3 år for å få til en autolog stamcelle transplantasjon for min ms. Det lykkes meg og jeg er nå ikke syk lengre, men kun lettere funksjonshemmet etter tidligere MS.

Kategorier

Arkiv

hits