Deltakelse på åpent møte på Ullevål sykehus i kveld

I kveld arrangerer den norske legeforening ved norsk nevrologisk forening åpent foredrag på Oslo Universitets sykehus.

I kveldens program skal professor og nevrolog Elisabeth Gulowsen Celius fortelle om status i Norge vedrørende stamcelletransplantasjon.

En større gruppe norske transplanterte i utlandet og personer som er enten i behandlingskø, eller som fortvilet har forsøkt å få et nødvendig transplantasjonstilbud i Norge, vil være blant deltakerne.

Jeg er spent på å høre hvordan Gulowsen Celius vil fremlegge status for dette behandlingstilbudet, som allerede har vært i støpeskjeen i flere år.

Gulowsen Celius er nevrologen som 1.04.2011 endelig henviste meg til stamcelletransplantasjon på Karolinska Universitets sykehus. Med forbauselse nektet henvisende sykehus å betale for nødvendig behandling og jeg måtte finansiere den kostbare behandlingen selv, slik som mange andre. I løpet av de 5 årene det er gått er det over 140 norske som har dratt til utlandet og betalt sin behandling selv.

Det er en skandale at norske helsemyndigheter og helseforvaltningen setter pasientene i denne uholdbare situasjon, mens byråkratiet kverner sagte videre.

Etter hvert har 3 regjeringer hatt denne saken på sitt bord og nå må vi få en løsning i Norge, som ikke er dårligere enn det svenske tilbudet om stamcelletransplantasjon for MS-pasienter. Jeg er lei møter på Stortinget.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hannastamceller

hannastamceller

55, Oslo

"My luck hasn`t run out yet." - Keith Richards. Jeg er fysioterapeut og arbeidsmiljørådgiver.Jobber ved Arbeidstilsynet Oslo som seniorinspektør. Jeg jobbet med omfattende lobbyarbeid i over 3 år for å få til en autolog stamcelle transplantasjon for min ms. Det lykkes meg og jeg er nå ikke syk lengre, men kun lettere funksjonshemmet etter tidligere MS.

Kategorier

Arkiv

hits