Opptrening og sånt

Nesten 5 år etter min transplantasjon har jeg valgt å prioritere fokusert opptrening over 4 uker. I skrivende stund er jeg på slutten av disse 4 ukene med målbevisst trening og jeg er fornøyd med effekten og min egen innsats.

Jeg har over tid strevd noe med overbelastningssmerter, fordi jeg belaster min muskulatur over tålegrensen og jeg samtidig ikke har klart å skaffe overskudd til spesifikk trening i det daglige. I tillegg har full jobb, rettsak mot Staten og utfordringer knyttet til cellegiftettervirkning også bremset min langtidsrehabilitering.

I 2011 før jeg ble transplantert ble min neurologiske status vurdert på Ullevål sykehus. Jeg var avhengig av stokk for å klare å gå 100 meter innendørs.

På avslutningen med min fysioterapeut her på senteret i dag hadde vi min neurologiske status til revurdering. Det er oppmuntrende, men dette er selvsagt avhengig av hvor mange fysiske aktiviteter jeg har gjennomført, da min muskulatur fremdeles er mer trøttbar med et skadet sentralnervesystem.

Opplevelsen på Catosenteret har alt i alt vært svært positiv. Jeg fikk en litt treg og utilfredsstillende oppstart, men etter at jeg fikk startet samarbeidet med fysioterapeut Anette Aarum har det gått super bra. Jeg fikk særs kompetent bistand til å sammensette optimal treningsdagsplan og ukeplaner.

Jeg har hatt fokus på kjernemuskulatur, postural kontroll og den svakeste muskulaturen, samt balanse. Sammen med Anette har jeg fått trent rytmisk stabilisering, redcore teknikk, proprioseptiv neurofasilitering og isolert styrke. Dette har vært utfordrende og morsomt, spesielt fordi jeg selv som tidligere klinisk fysioterapeut har anvendt disse metodene.

Anette har vært engasjert, nysgjerrig og super kompetent; ikke minst morsom å jobbe sammen med.

Jeg har kunnet benytte basseng til bassengtrening og svømming hver eneste dag, hvilket i seg selv er utrolig nyttig.

Med sammensetningen av variert trening, basseng, medisinsk yoga og sykling utendørs har jeg klart å bli kvitt smerter i ulike muskelhefter, som en bonus.

For dere som er stamcelletransplantert kan dere vite, at Catosenteret ikke kan gi tilbud under kategorien MS diagnostiserte, men derimot til Arbeidsrettet Rehabilitering (ARR). Jeg for min del har fått permisjon fra min arbeidsgiver i stedet for å bli sykemeldt de 4 ukene. Arbeidsgiver uttalte: «Du er jo ikke syk!!»

Jeg søkte på oppholdet for å få et fysisk løft og for å forebygge sykemelding.
 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hannastamceller

hannastamceller

55, Oslo

"My luck hasn`t run out yet." - Keith Richards. Jeg er fysioterapeut og arbeidsmiljørådgiver.Jobber ved Arbeidstilsynet Oslo som seniorinspektør. Jeg jobbet med omfattende lobbyarbeid i over 3 år for å få til en autolog stamcelle transplantasjon for min ms. Det lykkes meg og jeg er nå ikke syk lengre, men kun lettere funksjonshemmet etter tidligere MS.

Kategorier

Arkiv

hits