Nå er enda en kvinne fra Norge stamcelle transplantert ved utenlandsk universitetssykehus.

Det betyr at vi er minst 5 med MS som har gjennomført HSCT i utlandet. "Lene" sendte meg en e-post i går og informerte meg om at hun ble transplantert 21.03. Gratulerer hende med dette og ønsker hende lykke til med den tøffe fasen hun skal inn i nå. Jeg oppfatter det slik at hun ble transplantert i Moskva.

Dette er viktig informasjon til oss som har fått det til, til helsepolitikerne og til helseforvaltningen i Norge.

Behandlingsbroen til Sverige lar seg ikke stoppe nå. Den er etablert og bør bli formalisert, slik at norske pasienter kan rådføre seg med norske neurologer og hematologer om behandlingsmetoden og inklusjonskriteriene . Ikke minst er det viktig at man får avklart hvor lenge denne behandlingsmuligheten skal være "så eksklusiv" - mulig for de som klarer å bli vurdert i Stockholm, bli akseptert og etterhvert skaffe privat finansiering.

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hannastamceller

hannastamceller

55, Oslo

"My luck hasn`t run out yet." - Keith Richards. Jeg er fysioterapeut og arbeidsmiljørådgiver.Jobber ved Arbeidstilsynet Oslo som seniorinspektør. Jeg jobbet med omfattende lobbyarbeid i over 3 år for å få til en autolog stamcelle transplantasjon for min ms. Det lykkes meg og jeg er nå ikke syk lengre, men kun lettere funksjonshemmet etter tidligere MS.

Kategorier

Arkiv

hits